12 Mayıs 2009 Salı

Kutu kaplama

Dikiş kutusu olarak kullandığım çikolata kutusu üzerindeki firma adı hoşuma gitmiyordu bende yapışkanlı kağıtla kapladım biraz sutaşı birazda herşeye yapıştırdığım ve sonunda biten taşlarla pek sevimli oldu :)




7 Mayıs 2009 Perşembe

Bu buuuu nedir bu?

yabancı bir blogta gördüğüm bu çantayı çok beğendim ve bugün annem için hemen yaptım pazara giderken kullansın diye..







5 Mayıs 2009 Salı

Çantam şenlendi..:)

Elimde parça parça kalan bulaşık bezlerinide sonuna kadar değerlendireyim dedim ve bunlar çıktı ortaya. Büyük parçayı çantamda taşımak için kalem kutu yaptım. Fermuar rengi pek olmadı farkındayım ama o an evdeki imkanlarla bu kadar oldu idare edin artık :)Biri diğerine göre daha büyük iki pembe bezide telefon ve fotoğraf makineme kılıf yaptım üzerlerini istediğim gibi süsledim.. Birkaç ufak parça daha kaldı elimde onlarla ne yaptığımda başka sefere artık :)




4 Mayıs 2009 Pazartesi

Sayı-Nesne eşleştirme oyunu

Bugün çok eğlenceli bir oyun oynadık çocuklarımla. sınıfımızda bulunan sayı ve nesne kartlarını eşleştirme oyunu. Her karttan 2şer tane olduğu için çocukları 2 gruba ayırdım. Rakamın ifade ettiği kadar nesneyi eşleştirerek ilk önce tamamlayan grup oyunu kazandı. Yarışma şeklinde oynanan oyunlar her zaman çocukların daha çok ilgisini çekiyor. Ancak bunu aşırı bir rekabet ortamına dönüştürmekte doğru değil..
Çocukların gördükleri rakamı tanımaları kadar ifade ettiği değerde nesneyi gösterebilmeleride çok önemli. Bu tarz kazanımları oyun şeklinde uygulamak daha eğlenceli ve kalıcı oluyor.





3 Mayıs 2009 Pazar

23 Nisan

Gecikmelide olsa 23 Nisan fotoğraflarını sonunda yayımlayabiliyorum. Bu fotoğraflar hazırladığım üç oyundan biri olan 'Palyaço' adlı gösteriye ait. Köyde öğretmenlik yaptığım ve velilerin ekonomik düzeyleri çok yeterli olmadığı için bu gösterinin kıyafetlerini ben diktim ve kişi başı sadece 5 tl masraf yaptım. Dikiş dikmeyi bilmiyorum ama kendi kendi kendime öğrenmeye çaışıyorum. İşe önce palyaço pantolonlarını dikmekle başladım. Öğrencilerden birinin pantolonunu ikiye katladım ve gazete kağıdı üzerine kalıp çıkardım. Sonra pazardan parçası 1 tl olan kumaşlardan 3 tane aldım ve çıkardığım kalıbı kullanarak pantolonları diktim daha doğrusu dikmeye çalıştım çok profesyonel birşey olmadığı kesin :) Saçları içinde önce kahverengi iple sadece kafes yaparak tığla bir bere ördüm. Sonra 2 renk ip kullanarak püsküller kestim ve bere üzerindeki kafeslere taktım. Burunlarını yapmak için pinpon topunu ortadan ikiye kestim ve kırmızı pastel boyayla boyadım. Papyonlarını krepon kağıdından yaptım. Aslında pantolonların kumaşlarından papyon dikmeyi düşünüyordum ama vaktim kısıtlı olduğu için son gün kağıttan yaptım. İçlerinede beyaz tişörtle palyaço kyafetlerimiz 5 tl ye tamamlanmış oldu :)