29 Temmuz 2009 Çarşamba

:))

Kurabiyenin tarifi Arda ve Verda'nın anneleri Ayşe abladan



Kapısının yanından geçerken bile kafamı uzatıp gülümsediğim evimizin en sevdiğim odası :)



Bugünlerde ben bunlarla mutluyum birde eş durumu başvurum sonucunda hayırlısıyla tayinim çıkarsa dileyin benden ne dilerseniz :)

21 Temmuz 2009 Salı

Ezme Salata

Bu ara hep yemek tariflerinden gidiyorum nedense..:) Bu salataya gevurdağ salatasıda deniyor. Domates, biber, salatalık ve isteğe bağlı olarak kuru soğan (ben kullanmadım) çok küçük doğranır. Ben tupperwarenin el robotunda çektim. Elektrikli robotlarda fazla sulanabilir. İçerisine 1 kaşık biber salçası,maydanoz ve ceviz ekledim.


15 Temmuz 2009 Çarşamba

Süslü Patates

Tarif hafif tariflerden.. Yapım aşamaları çok güzel anlatılmış. Tariften farklı olarak ben tereyağı hiç kullanmadım sadece zeytinyağlı yaptım.Biz yerken çok beğendik. Denemenizi tavsiye ediyorum..



14 Temmuz 2009 Salı

İncirli Tart

Geçen gün yaptığım kurabiyeler yenmeyince atmak istemedim ve nasıl değerlendirsem diye düşünürken tart yapmak geldi aklıma. Kurabiyeleri robotta çekerek un haline getirdim ve tart hamurunda un yerine kurabiyeleri kullandım. Tarif kafadan oldu tam olarak ölçüsü yok. Robotta çektiğim kurabiyeler yaklaşık 2 bardak oldu. 2 bardak kurabiye ununun içine yarım paket margarin, 1 yumurta akı ve 1 fincan pudra şekeri ekledim. Şekeri az koydum çünkü kurabiyede yeterince şekerliydi belki hiç koymasam bile olurdu. Daha önceden ısıttığım fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirdim.
Muhallebisinde de yine dolapta 3 kase kalan incir uyutmasına biraz daha süt ve nişasta ekleyerek koyu kıvamlı bir muhallebi haline getirdim ve karıştırarak soğuttuktan sonra tart hamurunun üzerine döktüm. Son olarak cevizle süsledim..




11 Temmuz 2009 Cumartesi

Gömlekten Elbise

Aşağıda görmüş olduğunuz gömleği çok severek almıştım ancak benim acemi ev hanımlığım nedeniyle fotoğrafta belli olmayan çamaşır suyu lekeleri yüzünden giyilemez hale gelince sağlam olan yerlerini değerlendirerek bebek elbisesi diktim..











9 Temmuz 2009 Perşembe

Sütlü İrmik Tatlısı

Evlenmeden önce mutfağa çok fazla girmezdim annem sağolsun ödüllü bir yemek ustası olduğundan bana sıra gelmiyordu ama artık hergün mutfaktayım. Yemekten sonra mutlaka tatlı birşeyler ararım. Dün tatlı olarak ne yapsam diye düşünürken aklıma sütlü irmik tatlısı geldi hem çok hafif hem de çok güzel oluyor yapımı da oldukça kolay. Hemen yaptım servis yaparken sade olmasını istemediğim için o an elimin altında bulunan pekmez ve cevizle süsledim. Farklı soslarda kullanılabilir..



Sütlü İrmik Tatlısı:

8 yemek kaşığı irmik

11 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya



Kaynayıp koyu bir kıvam alıncaya kadar bütün malzemeleri karıştırıyoruz sonra ister tek tek kaselere ister büyük bir servis kabına alıp soumaya bırakıyoruz.. Afiyet olsunn :)


8 Temmuz 2009 Çarşamba

Süslü sepetler

Bu ara teyzemin marifetleriyle devam ediyoruz :) annemlerin odunluktan çıkardıkları eski sepetlerden biri rahmetli babannemin yıllar önce pazara giderken kullandığı yumurta sepeti.. Bu iki sepeti babam soba boyasıyla boyadı. Teyzemde içerisini kapitone ile kaplayarak süsledi şimdi evimde pembe odamı süslüyorlar..


7 Temmuz 2009 Salı

Mutfak Önlüğü

Karne, düğün, tatil hepsini bitirdim çok şükür dönebildim :) Şu sıralar evlilik hayatına alışmaya çalıştığım için yeni birşeyler yapamadım. Bu önlüğü teyzem yapmış aynı kumaştan birde mutfak takımı yaptı bana. Sanırım tvde İkbal Gürpınarın programında görmüş önlüğün aynısını..