29 Ekim 2009 Perşembe

En Büyük Bayram Kutlu Olsun

Temeli büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlatlarından oluşan ordumuzun vicdanında, akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan doğan ilkeleremizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf bilinçli, kötü yürekli insanlardır. Bu gibi insanların Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde layık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olamaz.

Mustafa Kemal ATATÜRK





28 Ekim 2009 Çarşamba

Kolay Bere

Örgüye yeni başlayanlar için yapılabilecek en kolay model bence. Düz bir dikdörtgen ördükten sonra yanından dikip üzerinden kurdele ya da kendi ipinden geçirerek büzdürülür.


26 Ekim 2009 Pazartesi

Fener Yapımı

Bayramlarda sınıf süslemelerinin klasiği fener yapımını anlatmak istedim. Umarım anlaşılır olur..









20 Ekim 2009 Salı

14 Ekim 2009 Çarşamba

Şirinler Sınıfı

Aslında hep buralardayım ama içimden bir türlü yazmak gelmiyor. Okullar açıldığından beri oldukça yoğunum okulun yarım gün olmasına rağmen sınıfımın kalabalık olması yeni bir okul yeni bir çevre derken yazmaya sıra gelmedi birtürlü. Tabi birde elimde her işin yarım olmasıda yazamama nedenlerimden biri..
Bu sene sınıfımızın ismi şirinler sınıfı. Çocukların dolaplarının üzerine şirinler resmi boyadım ve yapıştırdım. Sınıfımızın girişide şirinlerle süslü onu da daha sonra fotoğraflayıp gösteririm inşallah..