22 Ocak 2010 Cuma

İp Perdelerin Temizliği

Bu kadar aradan sonra seçtiğim konu ip perdelerin temizliği oldu :) Son zamanlarda okulun yoğun olması, kafama takılan bir problem (çok şükür bugün istediğim gibi sonuçlandı) tatilde boş olabilmek adına bu soğuk havada yapılan büyük temizlik nedeniyle bloga pek uğrayamadım. Temizlik hala bitmedi ama bugün son inşallah çok az işim kaldı :)
Dün salonun perdelerini yıkarken aklıma geldi çok kişinin ip perdelerin temizliğiyle alakalı soruları olduğu.. Ben dün ilk defa yıkadım ve çokta zor olmadı.
Öncelikle üzerindeki boncukları çıkardım. Sonra perdeyi ortada toplayarak ince çorapla bağladım. Normal ip belki yıkanırken kayar diye düşündüm.İnce çorap bağladığım yerde kaldı ve hiç çözülmedi. Benim kullandığım çorap siyah renkti ve makineyi çalıştırdıktan sonra acaba renk verir mi diye korktum ama çok şükür birşey olmadı. bağladıktan sonra kornişten çıkardım ve çamaşır torbalarına koyarak makineye attım.
Makineden çıktıktan sonra hemen astım ve ipleri kestim hiç birbirine karışmadı. boncuklarını tekrar astım.
Perdelerim tertemiz oldu salonum mis gibi koktu :)

11 Ocak 2010 Pazartesi

Gün Işığı Ödülü :)





Sevgili Yelda ve odilsezenmetin layık görmüş bu ödülü bana. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bende herkesin günü aydın olsun diyorumm :)

8 Ocak 2010 Cuma

Ballı Muzlu Pankek

Ballı Muzlu Pankek
2 su bardağı un
2 tane yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 bardak süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Önce süt, şeker, yağ ve yumurtalar eklenerek iyice çırpılır. Diğer malzemeler tek tek eklenerek topak kalmayacak şekilde çırpılır ve kızgın tavada pişirilir.
Ben üzerini muz, bal, ceviz, yeşil fıstık ve beyaz çikolata sosuyla süsledim. Beyaz çikolata sosunu ilk kez denedim ama sevmedim çikolatalı sos kadar güzel değil bence..



6 Ocak 2010 Çarşamba

Ay'a Ayak bastık

Bugün yaptığımız Ay'a ayak basan astronotumuz..


3 Ocak 2010 Pazar

Yeni Yıl Kartı

Çocuklaçocuk yeni yıl kartlarında kalpleri kullanarak çam ağacı yapmıştı. Bende bu yıl çocuklara aynı tarzda bir yeni yıl kartı yaptırdım..