14 Aralık 2008 Pazar

Tatilin Son Günü ve Küçülen Kağıt


Tatilin son gününü fotoğraflarda gördüğünüz küçülen kağıt ve meyve parçalı keke ayırdım :)
Geçen yıl Deryalı günler programında küçülen kağıtları görmüş ve çok beğenmiştim. Tabi hemen aldım. O zaman bir tane buzdolabı süsü yaptım. Kalan kağıtlarıda kitaplığa kaldırmıştım. Bayram tatilinde eve gidince kitaplığı karıştırırken elime küçülen kağıtlar geçti. Önce mat ve pürüzlü olan yüzeye kardan adam ve noel babanın dış hatlarını siyah boya kalemi ile çizdim ve iç kısımlarını boyadım.
Boyadığım resimleri kontür çizgilerinin üzerinden kestim.


175 derece ısıttığım fırına boyadığım resimleri folyo üzerine koyarak yerleştirdim. Birkaç saniye içinde resimler kıvrılmaya başladı. Daha sonra kendinden düzleştikten sonra fırından çıkarıp düz bir yüzeye koydum ve üzerine sert birşey (tabak, tepsi, kitap olabilir..) koyarak tamamen düzleşmesini sağladım.
Yapması gerçekten çok eğlenceli :) Ben kardan adamı, noel babayı ve çam ağacını buzdolabı süsü yapmayı düşünüyorum. Kalbi boyadıktan sonra üst kısmına delgeçle delik açmıştım. Onuda cep telefonuma süs yapacağım inşallah. Küçülttüğünüz resminizi anahtarlık vb. şekillerde kullanmak istiyorsanız küçültme işlemini uygulamadan önce delik açmanız gerekiyor. Sonrasında sertleştiği için küçültmek mümkün değil.
Küçülen kağıtların internet sitesi http://www.kuculenkagit.com/


Gelelim kekimize .. Bildiğimiz kek tarifi ama kırk yılda bir kek yapmışım tarifini vereyim dimi :)
Malzemelerimiz:
4 yumurta
1.5 bardak süt
1/2 bardak sıvı yağ
1 paket kekun
1 paket vanilya
İsteğe bağlı meyve şekerlemesi, ceviz, tarçın
Önce şeker ve yumurtaları çırptım. Sonra diğer malzemeleri ekledim. Meyve şekerlemelerini en son ekleyerek kaşıkla karıştırdım. Karışımı kalıba döktüm. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk. pişirdim.





2 yorum:

  1. selamm..
    kağıt çok ilgimi çekti .ilk kez gördüm.linke baktım ama sadece istanbul da satış noktaları varmış.
    eğlenceli olmalı kullanımı.
    keyifle geçecek bir hafta diliyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ben adapazarından almştım aslında bu kağıtları ama belki şuan heryerde satılmıyor olabilir. teşekkür ederim güzel dilekler için :)

    YanıtlaSil