17 Aralık 2008 Çarşamba

Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı..



Salı günü sınıfta tutum yatırım ve yerli malı haftasını kutladık. Biz pasta börek yerine yemişlerle yerli malı yaptık. Yerli malında pasta börek olayına karşıyım çünkü çocuklara tutumlu olmayı anlatmaya çalışırken tam tersi israf oluyor bence. Çocuklar zaten küçük çok fazla birşey yiyemiyorlar her çocuk bir çeşit getirse 14-15 çeşit oluyor hepsinden birer tane yemeleri imkansız birer kere ısırıp bırakıyorlar bende bunu sevmiyorum. Bu sene farklı bir yöntem uyguladım bir öğretmen arkadaşımda görmüştüm bunu. Öncelikle velilere birgün öncesinden her çocuğun isminin karşısında yazan yemişten tadımlık olarak göndermelerini ve çocuğun getirdiği yiyeceğin ülkemizin hangi bölgesinde çok yetiştiğini, ne gibi faydalarının olduğunu öğrenmelerini not olarak gönderdim. Çocuklar getirdikleri yemişler hakkında ne öğrendilerse ertesi gün sınıfta arkadaşlarına anlattılar ve sonra afiyetle yediler. Velilerimin ilgisi beni gerçekten çok mutlu etti ertesi gün çocuklar daha kapıdan girerken öğrendiklerini anlattılar. Kimisi leblebinin Çorum da meşhur olduğunu kimisi de hergün 1 avuç fındık yemenin bize güç verdiğini bütün gün söyledi durdu :)

Tabi yerli malını kutlayıp sanat etkinliğinde meyve şapkaları yapmadan olmazdı değil mi? şapkalarımızı taktık yemişlerimizi yedik biz çok güzel birgün geçirdik. Hatta bitiremediklerimizi yemeye bugün bile devam ettik..

Velilere gönderdiğim not:

Sayın veli,

16 aralık 2008 tarihinde sınıfımızda 'Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' kutlanacaktır. Her öğrenci o gün isminin karşısında yazan yiyecekten sınıftaki öğrencilerin birer tane tadacağı şekilde getirecektir ve getirdiği yiyeceğin sizin yardımınızla ülkemizin hangi bölgesinde en çok üretildiği ya da o bölgenin tanınan , meşhur ürünü olduğunu araştırıp öğrenecek ve sınıfta arkadaşlarına söyleyecektir. Amaç; ülkemizde yetiştirilen, üretilen ürünleri tanımak olduğu için göndereceklerinizin fazla olmamasına, sadece tadımlık olmasına dikkat etmenizi rica eder, ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Kestane_____ mustafa, fatmanur Kuru üzüm_____

Lokum______ nida, eren Leblebi________

Fındık______ Fıstık________

Kuru kayısı______

Kuru incir_____

5 yorum:

  1. ne guzel kutlanması yerli malı haftasının

    YanıtlaSil
  2. kendi çocukluğum geldi gözümün önüne..yıllar geçsede unutmadığım ilkokul öğretmenimiz bizlerede kuruyemiş ve meyve eşliğinde kutlama yaptırırdı.ordan gelme alışkanlık olacak;bende çocuklarımın yanına mutlaka izmir üzümü ve malatya kayısısı koyarım:))
    sevgiler,kolaylıklar...

    YanıtlaSil
  3. KEK BOREK COREK YAPTIRAN HOCALARA GICIK OLUYORUM BAK STAJER OLARAKA İTİRAF EDEYİM SANA..COCUKLAR TEMİZLİKTEN BİR HABER ZATEN ELLERİNİ BURUNLARINI NERDEYSE AYAKLARINI KOYUYORLAR O KEKEİN İÇİNE :s

    EN İYİSİ KURUYEMİŞ HEM TEMİZ HEM SAĞLIKLI TEBRİK EDİYORUM SENİ..

    YanıtlaSil
  4. teşekküe ederim yorumlarınız için sağolun..

    YanıtlaSil