7 Ocak 2009 Çarşamba

3 tatlı






Yılbaşı tatilinde annemin şef benim aşçı yamağı olup yaptığı(mız) tatlılar.

Meyve salatası için kavun, elma, kivi ve mandalinaları küp küp doğradım içerisine biraz pudra şekeri koydum. Kreması için bir paket hazır kremaya pudra şekeri koyup çırptım. Kaselere aldığım meyvelerin üzerine kremadan döktüm. Sonra annem biraz şekeri eritip içerisine birazda krema ekleyerek karemel sosu yaptı. Meyve salatalarının üzerini bu sosla süsledik.

Elma şekerini bildiğimiz elma şekerlerinden farklı olarak karemelli yaptık. Şekeri eritip karemel haline getirdik ve elmalara çöp şiş geçirdikten sonra hemen erimiş şekere buladık ve hiç vakit kaybetmeden üzerine toz yeşil fstık döktük. Şeker çok çabuk donduğu için bu işlemleri yaparken biraz hızlı hareket etmek gerekiyor.

Son tatlmızda incir uyutması. Bizim oralarda çok yapılır bu tatlı aslında yapılış tarzı buradakinden tamamen farklı diğer uyutmada sanırım incirler bütün olarak kullanılıyor içerisine ceviz dolduruluyor. Annemin tarifi ise tamamen farklı. Tam tarifi malesef bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım. Önce süt , şeker ve nişastayla çok koyu kıvamlı olmayan bir muhallebi hazırlanıyor. Kuru incirler yıkanıp küçük küçük doğranıyor ve muhallebinin içerisine koyuluyor. Birkaç dakika beraber kaynatıldıktan sonra kaselere alınıyor. Geriye sadece afiyetle yemek kalıyor :)

5 yorum:

  1. incirler muhallebiyle kaynatıldığında muhallebiye birşey olmuyor mu elma şekerini deneyeceğim sağolun paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. incirler eklendikten sonra sadece birkaç dakika kaynatlıyor o yüzdende muhallebiye birşey olmuyor.Rica ederim :)

    YanıtlaSil
  3. 3 tatlıda birbirinden hafif ve lezzetli görünüyor. İncir uyutmasını denemek istedim, muhallebi karışımı güzel olur

    YanıtlaSil
  4. evet gerçekten çok güzel ve hafif oluyor. Normalde kuru incir insanın içini bayar ama muhallebiyle o çok fazla tadı gidiyor tam yenecek kıvamda oluyor

    YanıtlaSil
  5. karamelli elma şekerine bayıldım..

    YanıtlaSil