28 Ağustos 2009 Cuma

Bugün Ne Pişirsem ? -4-









- Bulgur Çorbası

- Kanepe

- Ev yufkasından makarnalı börek

- Yalancı Hünkar beğendi :)

- Erikli Sütlü İrmik Tatlısı


Bulgur Çorbası:
3 yemek kaşığı un
1 fincan bulgur
2 yemek kaşığı salça
Un ve sıvıyağ kavrulur. Sonra salça eklenerek biraz daha karıştırılır. Su eklenerek kaynamaya bırakılır. İsteğe bağlı olarak et suyu ya da tavuk suyu kullanılabilir. Kaynadıktan sonra bulgur ilave edilerek biraz daha kaynatılır.
Önceki günden kalan çok az bulgur pilavını kullanarak yaptım bu çorbayı. Tarhana çorbası kadar lezzetli ve besleyici bir çorba oluyor..
Yalancı Hünkar Beğendi ( patates püresi üzerinde tavuk sote)
Bildiğim kadarıyla hünkar beğendi patlıcan ezmesi üzerinde et sote. Ben eti ve patlıcanı sevmediğim için yalancısını yapmayı tercih ettim :)
Püre bildiğimiz patates püresi. Ben patatesleri soyup çok az suyla haşlıyorum ve haşlanınca süt ve çok az tereyağı ile birlikte eziyorum. Bu pürenin tek farklı özelliği normalden biraz daha sulu olması. Sütünü biraz daha fazla koydum.
Tavuk sotede bildiğimiz gibi. Tavukları küp küp doğradım. Yeşil ve kırmızı biberlerle beraber soteledim. Servis sırasında patates püresi üzerine tavukları koydum.

Erikli Sütlü İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısının yapılışını daha önce anlatmıştım. Bu tatlıda ilave olarak krem şanti ve erik kullanılıyor. İrmik tatlısını yaptıktan sonra servis tabağında soğumaya bıraktım. Bu arada 1 paket krem şantiyi çırptım. Yaklaşık 8-10 tane eriği 1 çay bardağı toz şeker ve biraz suyla birlikte yumuşayıp güzel bir renk alana kadar pişirdim.
İrmik tatlısının üzerine krem şantiyi dökerek düzelttim. En üste erikleri dizdim ve sosunu tatlı üzerine döktüm. Bu tarifi Oktay usta yapmıştı programında.. Çok hafif ve lezzetli oluyor..

5 yorum:

  1. Hepsi birbirinden enfes görünüyor.. ellerine.. yüreğine sağlık Nurcum..

    YanıtlaSil
  2. hepsi de çok leziz görünüyor ama ben yine de en çok kaneviçe işi masaörtüsünü merak ettim.ilgimi çekti..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Şenaycım teşekkürler.
    evcilik teekkürler.. masaörtüsü hazır senin için ayrıca fotoğrafını çeker yayımlarım..

    YanıtlaSil
  4. NE PİŞİRSEM DİYE DİYE BAK KAÇ ÇEŞİT yapmışsın.ellerimi tutan bir sıpa var yazdırmıyor:)yazışmak dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. Serpil şimdi yarını düşünüyorum ne pişirsem diye :)

    YanıtlaSil