22 Mart 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Enginar

Hiç yemedim daha önce zeytinyağlı enginar, sevmemde zaten. Ama E isteyince yaptım. Pazardan ayıklanmış olarak aldım enginarları, patates ve havuçları küp küp doğradım bezelye ile birlikte haşladım. Enginarların ortasına yerleştirdim. Her enginarın üzerine bir tane kesme şeker koydum. 1 kaşık un, biraz zeytinyağı, biraz su ve 1 limonun suyunu karıştırdım. Enginarların üzerine döktüm. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdim.




9 yorum:

  1. Bende hic yemedim :)
    Guzel gorunuyorlar ama ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Meralcim :) Ben tadına baktım ama beğenmedim eşim beğendi ama severek yedi :)

    YanıtlaSil
  3. canım harika görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık, çok güzel gözüküyor..izmirde otururken bende çok enginar yapardım. ama nedense burada pek yapmadım..almalı yine ;)

    YanıtlaSil
  5. Nur'cum İzmir'de enginarlar yapraklı alınıyor. İçleri temizleniyor. Dolma harcı hazırlanıyor , harca sadece kıyma eklemiyorsun.

    Bu harcı enginarın ortasına ve yapraklarının arasına dolduruyorsun ve pişirip afiyetle yiyorsun..

    Ben ki Enginarı görünce ıyyyyyyyy derdim.

    Bu tarife hayır diyemiyorum :)

    YanıtlaSil
  6. kalp kurabiye teşekkür ederim :)
    Ayşe ablacım sağolasın. Seviyorsan yap hemen :)
    Şenaycım birde o şekilde denemek lazım o zaman bakalım öyle sevebilecek miyim :)

    YanıtlaSil
  7. offffff bayılırım enginara nefis görünüyor valla, olsada yesek:)
    ellerine sağlık, eşine afiyet olsun
    bence denemelisin çok faydalı bi sebze

    YanıtlaSil
  8. süper görünüyor, ağzım sulandı:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. o kadar faydalı ve lezzetli bir sebze sevilmez mi hiç? ben yemeğini, pilavını, dolmasını, salatasını her çeşidini beğenerek yerim ve yaparım:)en çok sevdiğim sebzelerden biridir, enginar.

    YanıtlaSil