Hiç yemedim daha önce zeytinyağlı enginar, sevmemde zaten. Ama E isteyince yaptım. Pazardan ayıklanmış olarak aldım enginarları, patates ve havuçları küp küp doğradım bezelye ile birlikte haşladım. Enginarların ortasına yerleştirdim. Her enginarın üzerine bir tane kesme şeker koydum. 1 kaşık un, biraz zeytinyağı, biraz su ve 1 limonun suyunu karıştırdım. Enginarların üzerine döktüm. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdim.
22 Mart 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bende hic yemedim :)
YanıtlaSilGuzel gorunuyorlar ama ellerine saglik.
Teşekkürler Meralcim :) Ben tadına baktım ama beğenmedim eşim beğendi ama severek yedi :)
YanıtlaSilcanım harika görünüyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık, çok güzel gözüküyor..izmirde otururken bende çok enginar yapardım. ama nedense burada pek yapmadım..almalı yine ;)
YanıtlaSilNur'cum İzmir'de enginarlar yapraklı alınıyor. İçleri temizleniyor. Dolma harcı hazırlanıyor , harca sadece kıyma eklemiyorsun.
YanıtlaSilBu harcı enginarın ortasına ve yapraklarının arasına dolduruyorsun ve pişirip afiyetle yiyorsun..
Ben ki Enginarı görünce ıyyyyyyyy derdim.
Bu tarife hayır diyemiyorum :)
kalp kurabiye teşekkür ederim :)
YanıtlaSilAyşe ablacım sağolasın. Seviyorsan yap hemen :)
Şenaycım birde o şekilde denemek lazım o zaman bakalım öyle sevebilecek miyim :)
offffff bayılırım enginara nefis görünüyor valla, olsada yesek:)
YanıtlaSilellerine sağlık, eşine afiyet olsun
bence denemelisin çok faydalı bi sebze
süper görünüyor, ağzım sulandı:))
YanıtlaSilellerine sağlık
o kadar faydalı ve lezzetli bir sebze sevilmez mi hiç? ben yemeğini, pilavını, dolmasını, salatasını her çeşidini beğenerek yerim ve yaparım:)en çok sevdiğim sebzelerden biridir, enginar.
YanıtlaSil