26 Kasım 2008 Çarşamba

Bir evimiz var iki odalı mutfağı, banyosu birde salonu..

Yarının planında ev çalışması yapacağız. Öncelikle gazete ve dergilerden bulduğumuz ev resimlerini kesip inceleyeceğiz. Sonra okuma yazmaya hazırlık çalışmasında aşağıdaki çalışma sayfasını uygulatacağım.


........................................................................................................................................................

Fen ve matematik etkinliğinde hayvanlarında insanlar gibi evlerinin olduğundan bahsederek aşağıda hazırladığım hayvanlarn ve yuvalarının resimlerini inceleyeceğiz. Daha sonra bahçeden dal parçaları toplayarak kuş yuvası yapacağız ve fen ve matematik köşesinde yuvamızı sergileyeceğiz.




.....................................................................................................................................................
Sanat etkinliğinde aşağıdaki ev çalışmasını yapacağız. Çatı kısmındaki kesik çizgiler kesilecek. Aşağıya doğru olan kesik çizgiler kapılar ortada birleşecek şekilde katlanacak. Daha sonra çatı bölümüde kapı yönünde katlanacak. Son olarak çocuklar evlerini istedikleri şekilde boyayacaklar.


İşte bu da yarınki şarkımız :)
Evimiz
Bir evimiz var iki odalı,
Mutfağı, banyosu bir de salonu.
Bir evimiz var iki odalı,
İçi dışı tertemiz, renk renk boyalı.
Bir evimiz var iki odalı,
Bizim için burası bir kuş yuvası.
Bir evimiz var çok güzel, çok şirin,
Bahçemizde çiçekler sanki bir gelin.
Bir evimiz var, sanki bir saray,
İçeriden dışarıya mutluluk taşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder