3 Kasım 2008 Pazartesi

Zeytinyağlı enginarlı iç bakla

Bakla ve enginarı malesef yemem ama ikiside çok faydalı bu yüzden annem her seferinde zorla ağzıma bir iki tane verir. Annem enginarı genellikle iç bakla ile beraber pişiriyor ve herkes çok güzel olduğunu söylüyor. İnşallah sizlerde beğenirsiniz.Malzemeler:1 kilo iç bakla 4 tane enginar1 adet soğanDereotuZeytinyağıÖncelikle 1 adet soğanı rendeliyoruz. Zeytinyağı miktarını belirtmedim çünkü herkesin yemeklerde kullandığı yağ miktarı farklı bizim evde yağ genellikle çok az kullanılır. Yağın miktarı sizlere kalmış. Soğan, zeytinyağı, iç bakla ve enginarları her yemekte olduğu gibi önce kavuruyoruz. Daha sonra içerisine yaklaşık 1 bardak kadar su ekliyoruz ve pişiriyoruz. Üzerini bol dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun..


NOT: Enginarın faydaları hakkında kısa bir bilgi. Benim gibi enginarı sevmeyenler için faydalı olur inşallah.Vücudun en büyük ve en önemli organı olan karaciğer, vücuttaki protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler, ilaçlar ve bir takım elementlerin vücutta işlem görebilmesini sağlıyor.Enginar antioksidan özellikleri nedeniyle karaciğer hastalıklarında tedavilere ek olarak verilen besinlerin başında geliyor. Özellikle karaciğer hastalarının bol bol tüketmesi önerilen enginar; ' CYNARINE ' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelerede tavsiye ediliyor.ENGİNARIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !Karaciğer ve böbrek yetersizliğinde,Bunların sancılarında,Sarılık ve gut hastalıklarında,Aşırı şişmanlıkta,Kurdeşende,Romatizmada ve egzamada oldukça faydalıdır.Kan dolaşımını düzeltir,Kolesterolün neden olduğu damar sertleşmelerinde,Kalp sancıları,Beyin kanamaları gibi rahatsızlıkların önleyicisidir. Şimdi gelde enginarı yeme :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder