3 Kasım 2008 Pazartesi

Karamel soslu kurabiye

Karamel soslu kurabiye:

1 paket margarin

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Hepsi karıştırılarak hamur haline getirilir. Kurabiye kalıpları kullanılarak istenilen şekil verilir. 170 derecede pişirilir.Karamel Sos:1 bardak toz şeker 1 paket kremaŞeker eritilerek karamel yapılır. Karıştırmaya devam ederek 1 kutu hazır krema ilave edilir ve pişirmeye devam edilir. Bir süre daha pişirilerek ocaktan alınır. Soğumuş kurabiyelerin üzerine dökülür. Süsleme için yeşil fıstık, toz fındık, pata süsleri kullanılabilir. Afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder