3 Kasım 2008 Pazartesi

Gökkuşağı salatası

Piknik menümüzden bir çeşit daha. Benim gibi patatesin herşeyine bayılanlar için birebir. Patatesin olmadığı bir hayat düşünemiyorum. Adapazarlı olupta patatesi sevmemek olmaz ama dimi

Malzemeler:

6 tane orta boy haşlanmış patates

2 tane havuç

1 kase pancar turşusu

Dereotu

Mayonez

1 adet limonun suyu

Haşlanmış patatesleri ve havuçları rendeliyoruz. Pancar turşusunu çatalla eziyoruz ya da robottan geçiriyoruz. Patatese tuz, limon suyu, dereotu ve mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Patatesi üçe bölüyoruz. Birine rendelediğimiz havucu diğerine pancar turşusunu ilave ediyoruz. Kek kalıbının en alt katına içerisinde sadece dereotu ve mayonezin bulunduğu pataesi koyuyoruz. Onun üzerine havuçla karıştırdığımız patatesi ekliyoruz. En üst katada pancar turşusuyla karıştırdığımız patatesi ekliyoruz. Buzdolabında birkaç saat dinlendirerek servis yapabilirsiniz.İsteğe bağlı olarak patatesin içerisine taze soğan sarımsakta koyulabilir. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder